Minne se kesä katosi?

Menneenä kesänä opintopisteitä ei ropissut – ei edes tihuuttanut, mutta posti toi kandin paperit. Yksi etappi elämässä tuli saavutettua. Myös Digipolulla keväällä mukana olleet yhdeksäsluokkalaiset saavuttivat elämässään merkittävän virstanpylvään, kun he saivat peruskoulun päättötodistukset.

Alkukesästä minulla oli kunnia ja ilo toimittaa muutama stipendi Tipalan Digipolku 2020 -projektiin osallistuneelle oppilaalle ennen paneutumista täysillä töihin. Helsingin ja Aalto yliopiston yhteinen OpiT!- teknologiakasvatusohjelma myönsi yhdelle oppilaalle rahastipendin ja Helsingin yliopiston Innokas! -verkosto pelistipendin toiselle oppilaalle osallistumisesta Digipoku-projektiin. Olen ylpeä kaikista Digipolku-projektiin osallistuneista oppilaista. Toivon onnea ja menestystä heille koko ajan digitalisoituvassa tulevaisuudessa.

Kesä olikin sitten tiukkaa duunia muutoksien keskellä aina kesälomaan saakka. Tänä vuonna pidin loppukesästä ruhtinaallisen kolmen viikon loman. Koronasta huolimatta matkakuume vei tällä kertaa matkustusrajoitusten rajoissa Liettuaan. Kovin paljoa alemmas ei olisi päässytkään. Palanga, Klaipeda, Kuurinkynnäs, Nida ja kirsikkana kakun päällä Vilna olivat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia. Kannattaa ehdottomasti suunnata Liettuaan!

Sitten tuli syksy. Kurssit pyörähtivät käyntiin ja tehtäviä on tippunut tasaiseen tahtiin tehtäväksi. Takaisku koronanvastaisessa sodassa on vaikuttanut omiin opintoihini heti alkuunsa mittavammin kuin koko viime keväänä. Saan nyt täydeltä mitalta sitä, minkä perään olen kolmen vuoden ajan huudellut. Etäopetusta! Parin viikon jälkeen voin sanoa, että opetuksen digitalisoituminen on yleisellä tasolla onnistuneempaa kuin päinvastoin.

Oppiminen ja opettaminen digitaalisissa ympäristöissä -opintokokonaisuus on omalta osaltani suoritettu. Blogista en kuitenkaan luovu, mutta blogi tulee kokemaan jonkin verran muutoksia. Muokkailen sitä sopimaan käsityönopettajan opintosuunnan maisteriopintoihini sopivaksi säilyttäen kuitenkin vanhan sisällön. Blogin nimeen olen kiintynyt, joten siihen ei muutosta ole näkyvissä. Myös digi tulee olemaan vahvasti esillä jatkossakin.

Tsemppiä syksyyn!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s