QCloonattu kurpitsa

Ystävien kanssa iltaa istuessa on hyvä avata suu mielessä olevista asioista. Varsinkin silloin, kun ei ole onnistunut pääsemään alkua pidemmälle jonkin asian suhteen. Eräänä lauantai-iltana mainitsin ystävälleni haluavani kuvata käsitöitä siten, että ne ovat katseltavissa joka puolelta ja harmituksestani, kun en ole muutamista yrityksistä huolimatta löytänyt opinpolun alkupäätä syventyäkseni tarkemmin aiheeseen. Epämääräisen selostukseni pohjalta ystäväni kaivoi sovelluskaupan syövereistä QClone-sovelluksen, jota päätimme testata välittömästi.

Tulostimme ensin alustan, jolle kuvattava esine tulee asettaa. Sovellus muodostaa esineen ympärille pieniin lohkoihin jaetun kupolin. Jokainen lohko edustaa yhtä kuvaa. Kuvaaminen oli hankalaa ja hidasta, mutta erityisen haastavaa kupolin alimman kerroksen osalta. Seuraavassa vaiheessa sovellus muodosti otetuista kuvista kolmiulotteisen objektin, jota pystyi kääntelemään puhelimen näytöllä.

Ikävä kyllä, tulokset eivät olleet muutamista yrityksistä huolimatta toivottua laatutasoa. Sovellus ei osannut paikantaa kupolin yläosankuvia. Yrityksistä huolimatta emme onnistuneet löytämään toista maksutonta vastaavaan tarkoitukseen sopivaa sovellusta. LAB ammattikorkeakoulun vierailun yhteydessä 5.3.2020 tutustuin tarkemmin esineiden kolmiulotteisena kuvaamisen tekniikkaan. Sain tietää, että riittävän tarkka laitteisto maksaa tällä hetkellä mansikoita. Älypuhelimet ja sovellukset vaativat edelleen kehitystä tarkempaan lopputulokseen pääsemiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s